"Değerli olan her şey ölçülemez, ölçülebilen her şey değerli değildir." Albert Einstein
Emlak Profesyonelleri Tatil Günlerini Nasıl Verimli Geçirebilir?

Yılın bu zamanı, genç ve çocuklar için iki anlama gelir: Yaklaşan yeni yılda alınacak hediyeler ve kış tatili. Ancak yetişkinler için bu biraz farklıdır. Yılın bu zamanında bir yandan tatil ruhuna girerken, bu bir yandan da ne kadar meşgul olacağınızı gösterir. Sevdikleriniz için alışveriş yapmaktan evinizi dekore etmeye ve kış tatilini organize etmeye kadar pek çok iş sizi bekler.

Emlak danışmanları ise, pazarlama çalışmalarını yılın bu zamanında yaparlarsa işleri için çok cazip bir fırsat yakalayabilirler. Çünkü kış mevsimi, emlak endüstrisini her zaman kötü etkiler. Ancak bu, kış mevsiminde çalışmayacağınız anlamına gelmemelidir. Hatta özellikle bu mevsim, kış sonrası potansiyel müşterilerin ilgisini çekecek pazarlama çalışmalarını şimdiden hazırlamanız için muhteşem bir fırsattır. Pazarlama çalışmalarınızı önünüzdeki kış tatili boyunca sürdürebilmeniz için aşağıda hazırladığımız bazı ipuçlarını uygulayabilirsiniz.

Kişilerinizi Organize Edin

Ne kadar uzun süredir emlak danışmanı olarak çalışıyorsanız, profesyonel ağınız da o kadar büyüktür. Bununla birlikte eğer ağınız, onlara yönelik etkili pazarlama stratejilerini uyguluyorsanız iyi bir şeydir. Aksi takdirde ağınızın geniş olması bir anlam ifade etmez.

Tatil sezonu boyunca vaktinizin bir bölümünü, tüm irtibat bilgilerinizi gözden geçirerek bölümlere ayırmak için kullanabilirsiniz. Örneğin aşağıdaki gibi bir gruplandırma yapabilirsiniz.

  • Potansiyel alıcılar
  • Potansiyel satıcılar
  • Geçmiş müşteriler (alıcı ve satıcı)
  • Satış profesyonelleri
  • Diğer emlak profesyonelleri

İş Planınızı Gözden Geçirin

Her emlak broker/danışmanı bir iş planına ihtiyaç duyar. Eğer henüz bir iş planına sahip değilseniz en kısa sürede başlamalısınız. Eğer mevcutta bir iş planınız varsa, bu durumda onu gözden geçirmeyi deneyebilirsiniz. Bunu yıl ortasında ve yıl sonunda olmak üzere iki kere yapmanız faydanıza olur.

Yalnızca kurduğunuz rotaya bağlı durağan bir iş planı hazırlamak, bir emlak broker/danışmanı için çok da doğru değildir. Yıl içerisinde sektörde ve iş hayatınızda gerçekleşen değişikliklere bağlı olarak bazen iş planınızda değişiklikler yapmanız gerekebilir. Etkili bir emlak danışmanı, iş planını ilerlemesine göre değiştirebilendir.

Hedefleriniz kardan adam gibi güneşi görünce (zorlukları) erimemeli.

Hedeflerinize Öncelik Verin

Yeni yıl artık köşede kendini gösteriyor. Dünyanın geri kalanı bu yıl ne kadar kilo vermesi gerektiğini veya yeni edineceği alışkanlıkları düşünürken, başarılı emlak danışmanları ise hedeflerine öncelik veriyorlar.

Siz de yeni yılda başarılı emlak danışmanları arasında kendinizi görmek istiyorsanız, önünüzdeki bu tatil mevsimini iyi değerlendirmelisiniz.

Artık düzenlediğiniz bir kişi listeniz ve gözden geçirdiğiniz bir iş planınız olduğuna göre, yeni yıldaki iş hedeflerinizi belirlemenizin de zamanıdır. Hedeflerinizi ortaya çıkarırken, hazırlamış olduğunuz iş planını kullanabilirsiniz. Ek olarak aşağıdaki soruları cevaplandırmanız da size fayda sağlayacaktır:

  • Kişileriniz ile nasıl iletişim halinde kalacaksınız?
  • Her birinden kazanmak istedikleriniz nelerdir? (Bu, bir fincan kahve içmek kadar basit bir şey olabilir?)
  • Kimlerle çalışmak istiyorsunuz?
  • Uzmanlık bölgenizde akla ilk gelen isim olabilmek için neler yapmalısınız?
  • İş ağınızda olmasını istediğiniz kişilere nasıl ulaşacaksınız?  
  • Referans kanalıyla müşteri trafiğinizi arttırıcı çalışmalarınız için neler yapacaksınız?
  • Teknolojinin işinize olan olumlu katkısını yeni müşteriler kazanmak için nasıl sağlayacaksınız?
  • Mesleki kariyerinizde gelişiminize ve başarınıza katkı sağlayan bol vitaminli kitaplardan ne kadar okuyacaksınız
  • Her gün özenle hazırladığı içeriklerle başarılı olmanıza katkı sağlayan ve yayınladığı eşsiz makalelerle dev bir kaynak oluşturan emlakbroker.com'u okumadan güne mi başlıyorsunuz? :)

Düzenlenmiş bir hedef listesi sizce de harika değil midir? Ancak şunu unutmayın ki tek başına bir liste sizi başarılı bir emlak danışmanı yapmaz. Şimdiden planlı, programlı vede büyük bir tutkuyla çalışmaya başlayın.

DİĞER HABER
18 Aralık 2016